Pijnloze Japanse acupunctuur

Japanse acupunctuur?

Japanse acupunctuur heeft veel overeenkomsten en een aantal verschillen met de Chinese acupunctuur, die het meest bekend is in Nederland.

Wat is het verschil?

De Japanse acupunctuur, met name die van de Toyohari stijl, maakt gebruik van zeer milde pijnloze technieken. Dat wordt door de meeste mensen als zeer prettig en ontspannend ervaren. Het doet in effectiviteit niet onder voor de Chinese acupunctuur.

De behandeling wordt precies en individueel afgestemd doordat steeds heel nauwkeurig wordt gevoeld hoe je lichaam erop reageert. Dit voelen gebeurt voornamelijk aan de slagader van de pols en aan de buik.

Door middel van het met naaldjes behandelen van de acupunctuurpunten wordt je lichaam weer in balans gebracht.

Acupunctuur is bewezen effectief bij het bevorderen van de vruchtbaarheid bij man en vrouw, bij verschillende klachten tijdens de zwangerschap, en bij behandeling van diverse klachten van kinderen.

Bang voor naalden?

Dat is gelukkig niet nodig. De Japanse Toyohari stijl gebruikt absoluut pijnloze technieken, en het wordt als zeer ontspannend ervaren.

Welke klachten?

Acupunctuur is effectief bij veel uiteenlopende klachten.
Op deze website spitsen we ons toe op de vruchtbaarheid van man en vrouw, de zwangerschap, en de behandeling van kinderen.
Leon d’Oliveira doet in de Praktijk voor zwangerschap de acupunctuur behandelingen.
Daarnaast heeft hij ook een algemene praktijk voor acupunctuur in Amsterdam en Steenwijk.

Subfertiliteit van de vrouw

Acupunctuur kan een bijdrage leveren aan de fertiliteit bij o.a.:
–       primaire subfertiliteit (onbegrepen oorzaak)
–       PCOS (poly Cysteus Ovarieel Syndroom)
–       Ondersteuning bij IUI, IVF of ICSI
–       Endometriose
–       POF
–       Herhaalde miskramen
–       Etc.

Subfertiliteit van de man

Acupunctuur kan een bijdrage leveren aan de fertiliteit bij:

Onvoldoende zaadkwaliteit en volume.
Na een aantal acupunctuurbehandelingen verbetert de zaadkwaliteit vaak op alle gebieden.

Behandeling van zwangeren

De milde technieken van de Japanse acupunctuur lenen zich uitstekend voor het behandelen van zwangeren en is absoluut veilig.

Veel zwangerschapsklachten laten zich goed behandelen met acupunctuur. Daarnaast ervaren de meeste vrouwen na een acupunctuurbehandeling ook dat ze zich energieker voelen, en dat allerlei klachtjes verbeteren.

Bevalling

Met een behandeling in de laatste periode van de zwangerschap kan ook de  bevalling worden vergemakkelijkt. Zelfs baby’s die in stuit liggen laten zich vaak draaien door een acupunctuurbehandeling, mits dit op tijd gebeurt, rond de 33 weken.

Kinderen

Voor de behandeling van kinderen maakt Leon gebruik van de speciale kinderacupunctuur: Shonishin. Deze methode maakt geen gebruik van naalden, maar stimuleert met verschillende instrumentjes de acupunctuurpunten.


expert-writers netwrite my college essays