Vruchtbaarheid man

Vruchtbaarheid van de man

Subfertiliteit of verminderde vruchtbaarheid ligt even vaak bij de man als bij de vrouw. Afgezien van een paar oorzaken (bv spataderen in het scrotum) kan daar met de reguliere geneeswijzen vaak niet veel aan gedaan worden. Dan zijn jullie aangewezen op IVF en ICSI en moet je vrouw een vaak zwaar hormoontraject in. Veel mannen voelen zich hier een beetje machteloos onder.

Wat kan je als man doen om je fertiliteit te verbeteren?

Met behulp van acupunctuur, shiatsu en soms wat leefstijl veranderingen kun je wel iets doen om je vruchtbaarheid te vergroten. De hoeveelheid, de vorm en de beweeglijkheid van de zaadcellen zijn allemaal aspecten die goed kunnen verbeteren door Oosterse geneeswijze.

In de praktijk zien we regelmatig dat hierdoor een ICSI of IVF traject niet meer nodig is.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Een eerste behandeling bestaat uit een gesprek, om de klachten in kaart te brengen. Ook onderzoeken we bij elke behandeling de toestand van de energiebanen, door het voelen van de buik en de pols.

Bij de behandeling kan het ondergoed aan blijven bij de acupunctuur. Shiatsu wordt geheel over de kleding gegeven. We gebruiken meestal punten op de armen, benen en rug. De meeste mannen ervaren een behandeling als ontspannend en prettig.

Behandelduur:

De aanmaak en rijping van zaadcellen duurt rond de 100 dagen. Hierdoor zie je dus het effect van de behandeling pas na een maand of 3-4. Over het algemeen proberen we ook 3-4 maanden te behandelen. Meestal elke 2 weken. Dit geeft in de praktijk goede resultaten. Uiteraard zijn er individuele verschillen.

Je kunt via de button bovenaan deze pagina een afspraak maken met Leon of Natascha. Ook kun je altijd even bellen als je nog vragen hebt.


expert-writers netwrite my college essays