Vruchtbaarheid vrouw

Subfertiliteit:

Kinderen krijgen is helaas niet voor iedereen custom write met een kinderwens vanzelfsprekend.
Voor 15-20% van de stellen lukt dit niet vanzelf. De oorzaak hiervan ligt in ongeveer gelijke delen bij de vrouw, de man, of een combinatie van beiden.
Er zijn vele oorzaken van onvruchtbaarheid bij de vrouw. Endometriose, PCOS, POF (Prematuur Ovarieel Falen, research paper tips of vervroegde overgang), verstopte eileiders, habituele miskraam, zijn enkele mogelijke oorzaken. Vaak is er echter sprake van een onbegrepen of onbekende oorzaak. Bij al deze oorzaken kunnen de Oosterse geneeswijzen (acupunctuur of shiatsu) een bijdrage leveren, al dan niet in combinatie met IVF, ICSI of IUI.

Waarom gaat zwanger worden soms moeilijk?

Vaak is er niet een duidelijke oorzaak te vinden van het uitblijven van een zwangerschap.
Acupunctuur  en shiatsu kunnen dan vaak een positieve bijdrage leveren aan de vruchtbaarheid.
De behandeling is er op gericht de cyclus te reguleren, stress te verminderen, en de doorbloeding in buik- en bekkenorganen te stimuleren. Daarmee wordt het slijmvlies van de baarmoeder gestimuleerd en de kwaliteit van de eitjes verbeterd. Daarnaast wordt de hormoonhuishouding gereguleerd.

Acupunctuur, shiatsu en vruchtbaarheid

Wat kunnen acupunctuur en shiatsu nu bijdragen aan de vruchtbaarheid?
De kracht van acupunctuur en shiatsu ligt in het optimaliseren van alle processen in het lichaam.
De Oosterse geneeswijze kijkt op een andere manier naar gezondheid. Voor een optimale gezondheid dient de doorstroming van bloed en energie in het hele lichaam optimaal te zijn en het lichaam moet voorzien zijn van de juiste voedingsstoffen.
Bij problemen rond de vruchtbaarheid wordt er specifiek gekeken naar deze aspecten bij de baarmoeder, eierstokken, onderbuik en bekken, evenals de gehele hormoonhuishouding.

 Acupunctuur en shiatsu dragen bij aan:

  • Het reguleren van de cyclus

  • Het verbeteren van de menstruatie (pijn, PMS, hevig vloeien)

  • Het bevorderen van de eisprong

  • Het bevorderen van de kwaliteit van de eitjes

  • Stimuleren doorbloeding eierstokken en baarmoeder

  • Stimuleren van het baarmoederslijmvlies (endometrium)

  • Verminderen kans op miskraam

  • Verminderen van stress en heeft mede daardoor positief effect hormoonhuishouding

Acupunctuur en shiatsu kunnen zorgen voor vermindering van stress, en een groter gevoel van welbevinden. Het niet zwanger raken is voor veel stellen een grote stressfactor. Door de behandelingen voelen de meeste vrouwen zich rustiger, kalmer, en meer in balans.

Behandelduur:

Over het algemeen proberen we vrouwen wekelijks te behandelen, gedurende 3 menstruatiecycli. Op die manier kan de behandeling optimaal afgestemd worden op de fase van de cyclus. Als wekelijks niet mogelijk is, eventueel elke 2 weken. Als het nodig is, kan er na drie maanden worden behandeld met een minder grote frequentie. Dit natuurlijk allemaal in overleg, maar regelmaat is belangrijk.

Onderdeel van de behandeling is ook de leefstijl. Vaak is er al met kleine wijzigingen in de leefstijl winst te behalen voor de fertiliteit.

Hieronder kunt u meer artikelen lezen over verschillende oorzaken van onvruchtbaarheid en wat Oosterse geneeskunde daaraan kan doen.


Endometriose

Wat is endometriose en wat kunnen we voor je doen?

IVF IUI ICSI

Wat kunnen we voor je doen naast een IVF IUI of ICSI behandeling?

POF

Wat is POF (vervroegde overgang) en wat kunnen we voor je doen?

Herhaalde miskraam

Hoe kunnen we helpen bij herhaalde miskraam?

expert-writers netwrite my college essays