Behandelwijzen

In de praktijk voor zwangerschap werken wij met enkele Oosterse geneeswijzen:

Voor volwasenen:
–       Japanse acupunctuur (Toyohari)
–       Shiatsu

Voor kinderen:
–       Shonishin
–       Babyshiatsu

Balans

Kenmerkend voor de Acupunctuur en Shiatsu is het idee dat ziekte ontstaat uit een disbalans. Door te behandelen wordt weer balans gebracht en kan het lichaam zich herstellen van de ziekte of klachten. De mens verkeert dan in een optimale gezondheid.

We zien in de praktijk veel klachten rondom de zwangerschap en bevalling afnemen, en de kans op zwangerschap vergroot worden.

Oosterse geneeswijzen kunnen daarnaast zorgen voor vermindering van stress, en een groter gevoel van welbevinden. Het niet zwanger raken is voor veel stellen een grote stressfactor. Door de behandeling voelen de meeste mensen zich rustiger, kalmer, en meer in balans.

Leefstijl

Regelmatig zijn factoren uit de leefstijl een (mede)oorzaak van de disbalans. We geven dan ook vaak adviezen om de leefstijl te verbeteren. Uiteraard altijd in overleg.

Acupunctuur of Shiatsu?

Wij bieden verschillende vormen Oosterse geneeskunde aan. Er is een flinke overlap tussen deze vormen.
Leon d’Oliveira is gespecialiseerd in Japanse Acupunctuur, een pijnloze vorm van acupunctuur. Natascha Lubberding is gespecialiseerd in de Japanse drukpuntmassage Shiatsu.

Hoewel de werkwijze en behandeling per behandelaar én per patient anders is, werken we met dezelfde uitgangspunten. De technieken verschillen wel. Kijk zelf wat het beste bij je past. Of neem contact op om even te overleggen.


 

Japanse Acupunctuur

Hier meer over de behandel mogelijkheden met Japanse acupunctuur

Zen Shiatsu

Hier kun je meer lezen over de behandelmogelijkheden van Zen Shiatsu

BabyShiatsu

Behandelingen voor baby’s: individueel of in workshopvorm

Shonishin

Japanse kinderbehandeling: veilig en prettig


 

expert-writers netwrite my college essays