Babyshiatsu

Babyshiatsu

Bij de geboorte van de baby zijn de meridianen nog in ontwikkeling, maar het kind hééft al wel meridianen: bij de conceptie ontstaan de eerste meridianen die ten grondslag liggen aan de ‘gewone’ meridianen. Om de ontwikkeling van de baby te ondersteunen en verschillende mogelijke klachten te verlichten (denk aan krampen, pijn, onrust, spanning, huiduitslag) kan de baby behandeld worden met shiatsu.

Moeder en baby vormen een eenheid en kunnen ook samen behandeld worden. Volgens het Japanse motto “wil je het kind sterk maken, moet je eerst de moeder sterk maken”: de verbinding tussen die twee is zo evident dat ze ook in de shiatsubehandeling niet los van elkaar gezien kunnen worden. En zo ondersteunt de behandeling van de baby ook de binding tussen ouder en kind.

Babyshiatsu ondersteunt een goede en gezonde ontwikkeling van het kind. In de behandeling en aanraking wordt het kind gevolgd in zijn ontwikkeling en wordt het gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken. Maar altijd in het tempo van het kind: er hoeven geen prestaties geleverd te worden!
Door babyshiatsu leert de baby zich te ontspannen, en leert de ouder te kijken naar de signalen die het kind geeft en te vertrouwen op de eigen aanraking. De verbinding is er al en door de shiatsu kan het vertrouwen en de veiligheid groeien en ontwikkelen

 

expert-writers netwrite my college essays