Zen Shiatsu

Zen Shiatsu

Zen Shiatsu is een drukpuntmassage die is gebaseerd op de traditionele en Oosterse geneeskunde. Shiatsu werkt met de meridianen die ook bekend zijn door de Acupunctuur. Shiatsu kan een goede aanvulling zijn op reguliere behandelingen door (huis-)arts, fysiotherapeut of psychotherapeut. Shiatsu werkt ook preventief als er geen specifieke klachten zijn.

Shiatsu wordt gegeven door met hand, duim, vingers en soms knie of voet druk uit te oefenen op de meridianen. Waar ‘gewone’ massage zich richt op de spieren in het lichaam, richt shiatsu zich op de energie (Ki) die in de meridianen stroomt. De Ki in de meridianen kan stagneren, teveel zijn of juist te weinig, waardoor klachten ontstaan.

Shiatsu is erop gericht de balans te herstellen zodat de Ki kan gaan stromen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam beter zijn werk kan doen.

Bij welke klachten?

Bij shiatsu kijk je naar de balans in het lichaam. Ziekte, pijn en vermoeidheid zijn allemaal uitingen van verstoring in de balans. De behandeling is erop gericht om energie weer te laten stromen, waardoor klachten verminderen en het lichaam zichzelf beter kan genezen. Zen shiatsu brengt ontspanning, bevordert het zelfgenezend vermogen van het lichaam en geeft ruimte in je lijf en je leven. Een behandeling is prettig om te ontvangen en werkt zowel ontspannend als verkwikkend.

 

expert-writers netwrite my college essays